Onsdagens tumult i Diamyd Medical

Även onsdagen var fylld av tumult för det punkterade forskningsbolaget Diamyd Medical. Kursen var nere och sniffade på 15 kr nivån för att sluta på 17,20.  Storägaren, den tillbakadragne före detta miljardären Bertil Lindkvist(stavar han med k eller q?) såg till att det fanns aktier att köpa på marknaden. Han dumpade bort nästan två miljoner aktier.

På Avanza forumet som jag bevakar, pågår det en mängd spekulationer om Diamyd Medical och Bertil Lindkvist. Många likt undertecknad har köpt på sig Diamyd aktier i ren spekulation. Köpte idag en liten post till portföljen. Den fallande kniven har skurit djupa jack i handen. Utmaningar är skoj, de sporrar.

Diamyd som bolag är nog rätt så kört i botten. Finns en del restvärden. Kassan är stor(ca 15 kr per aktie) eller ca 450 Mkr och kan finansiera övrig forskning ett bra tag om Diamyd projektet snabbt läggs ner. Det kan finnas vissa restvärden i projektet. Vad man kan läsa på Avanza forumet så har Diamyd ”ett banbrytande smärtprojekt i fas II från en bred neurologisk plattform. Därutöver har Diamyd innehav i läkemedelsbolagen Protein Sciences och Mercodia plus ett licensavtal med Neurologix. ”. Allt enligt Andreas Ericsson, communication magager på Diamyd.

Denna blogg manar ingen att investera i något. Var och en får bilda sig en egen uppfattning.  Själv tycker jag det kan vara värt en liten chansning. Fynda på restvärdena eller hänga med i en ”dead cat bouncing” manöver. Blir det ett praktfiasko kan man ju alltid sälja någon aktie med vinst och kvitta mot förlusten man gör på Diamyd innehavet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s