Bud på Niscayah

Idag la Securitas bud på Niscayah. Bolaget var tidigare en del av Securitas och gick under namnet Securitas Systems. Största ägarna i Niscayah är de samma som i Securitas, nämligen Latour, Säki och Melker Schörling. En ren internaffär med andra ord. Avknoppningen har inte varit direkt lyckosam så Securitas passar på att köpa in bolaget. Budpremien är drygt 30 %.

Affären ser rätt så bra ut. Securitas betalar med egna aktier. En intressant sak jag läste är att detta kan locka fram högre bud på bolaget eftersom några aktivistfonder har köpt på sig lite aktier. Douglas, Schörling och Palmstierna tänker nog som så här att de vill köpa bolaget billigt eller sälja det dyrt. Nuvarande kräftgång har de tröttnat på.

Kräftgången fortsätter även för Diamyd. Ner till 13,90 idag. Klart under vad kassan är per aktie. Nu får man ett bioteknikbolag helt gratis om man räknar bort kassan. Intressant. Har som jag tidigare nämnt en jätteliten post i bolagt.

Nätmäklarföretaget Avanza har varnat för att de kommer att åka på en kreditförlust som följd av haveriet i Diamyd.  En del kunder kanske inte orkar betala tillbaka det som de belånat sina aktier för.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s