HQ stämmer Öresund och Qviberg

Resterna av HQ stämmer nu sin tidigare huvudägare, investmentbolaget Öresund och den tidigare styrelsen. Mats Qviberg som var ordförande i den styrelsen som nu stämms har kanske en viss anledning att svettas? I bästa fall kommer han ur detta intakt finansiellt men hans namn kommer för alltid att förknippas med misslyckad spekulation. I värsta fall kommer det att kosta miljarder i skadestånd och miljoner i rättegångskostnader. VD’n för Kungsleden, Thomas Erséus är också indragen i detta. Hur mycket kommer han att fokusera på sitt vd arbete?

Öresund stämms för utdelning som bolaget erhållit åren 2007, 2008 och 2009.

Helt klart är detta en långvarig juridisk process. Mannen bakom HQ, Sten Mörtstedt har gott om pengar och är sugen på att knäcka Qviberg. Mörtstedt är en hårding som varit med under lång tid. Det har gått upp och ner för honom. ”You need to be there for the turns!” kan man gott säga.

Sedan lång tid är jag aktieägare i Öresund. Man undrar hur detta kommer att påverka bolaget? Bolaget med Sven Hagströmer i spetsen, känns trött men i dagsläget är det inte aktuellt att sälja. Däremot kan och hoppas man att de kommer in i matchen och drar en ny Drott ur hatten. Förhoppningen är att Öresund ska ta krafttag mot substansrabatten och öka utdelningarna. Inlösen gillas inte…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s