Bristande underhåll slår tillbaka mot E.On

I sommar har det varit många elavbrott för folket i Skåne. Nätägaren E.On står handfallna. De har ingen aning. Illa, verkligen illa. Det är svårt för ett modernt samhälle att fungera utan pålitlig leverans av elström.

Igår fick man sitta i kö för att anmäla elavbrottet. Tydligen var det många som ringde för det var svårt att komma fram. Tillslut fick man prata med en kvinna som presenterade sig som Jeanette. Hon visste i stort sett ingenting, kunde bara berätta att andra också har problem med E.On.

Min gissning är att E.On mer eller mindre har dragit ner underhållet på elnätet till ett absolut minimum. Enligt Allabolag.se gör E.On Sverige goda vinster så det saknas inte resurser för underhåll. Pengarna som de sparar in har de under lång tid skeppat till moderbolaget i Tyskland. Med transferpriser och holdingbolag i skatteparadis går det inte att spåra för någon utomstående. Det sista är min gissning men det är ju så IKEA gör.

Som den enskilda konsumenten sitter man i en rävsax. E.On har monopol på kablarna där vi bor. Visst kan man välja bort E.On som elleverantör men problemet med det dåliga elnätet består. Till vintern blir det att säkra upp med gaskamin och gasolspis. Mitt kärninnehav Swedol säljer en dieselgenerator som jag funderar på att köpa. Man får bli survivalist i det lilla.

Om du käre bloggläsare läser detta och finner en viss smak av missnöjdhet har du helt rätt. Vi är missnöjda. Det är inte direkt gratis att ha ström från E.On. En gång ingen gång, men när E.Off nätet har legat nere ca 13 timmar under drygt en veckan blir man barsk.

Annonser

2 comments on “Bristande underhåll slår tillbaka mot E.On

  1. Ping: Peak infrastruktur « Brachyura’s finans blogg

  2. Ping: Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s