Svarta måndagen

Idag var det åter igen en dag med stora nedgångar. Efter att S&P graderat ner Usa börjar det höjas röster i Kina om landets stora exponering mot dollarn. Det går rykten om att BAC, Bank of America håller på att kollapsa. Ett nytt Lehman Brother på gång? Då har vi bara sett början av en lång nedgång.

Passade på att sälja en hel del aktier i början av dagen, då börsen stod och slog runt nollan. Tror det kommer att gå ner en hel del till.

Man är ingen trader så storleken och hastigheten på denna nedgång kom ganska överraskande. Har sedan en dryg månad köpt Bear X3/X4 för att skydda små delar av portföljen. Oturligt nog såldes de för tidigt. Nu är belåningen ”återbetald” och man är mer likvid för framtida fyndköp. Inte nog med att man är långsiktig man är även långsam. Därav skyndar man långsamt. Skulle börsen mot förmodan stiga kraftigt är det bra att inte ha allt i kontanter. När det vänder gäller det att hänga med upp. Historiskt har man haft svårt att parera svängningarna.

Bra bolag går upp på sikt. Däremot är det inte så med index. Sitta still i båten är ingen bra strategi om man aldrig fått med sig årorna. Ibland måste man ro mot strömmen om man vet vart man är på väg. Andra gånger är det bäst att bara följa med eller rent av hoppa ur båten och simma mot land. Bloggaren Cornucopia har som vanligt koll på läget. Intressant att läsa hur han prickar rätt.

En liten position finns mot GULD i from av X3 certifikat och Minifutures.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s