Konkurser i bubblans kölvatten

Idag försattes det anrika varvet Najad i konkurs. Kanske tar någon kapitalstark över nu när balansräkningen rensas och verksamheten kan börja om. Likt många bolag som får det svårt är det ofta en riskkapitalist bakom. I detta fall Animatrix Capital.

Börskraschen har börjat få reala biverkningar. FED tänker inte höja sin ränta på ett par år. Usa håller snabbt på att köra ner för stupet. Passerar man 100 % av BNP i skuld brukar det sluta illa. Två år med nollränta är ett mycket dåligt tecken. FED försöker hålla bubblan i liv, kosta vad det kosta vill. Problemet är att andra får betala.

Låga räntor gör att man kan köpa sig lite tid, men när långivarna tröttar är låntagaren slut. Lånen förlängs inte. Titta på hur durationen förändras över tiden, det kan vara en uppgift för läsaren.

Guldet stiger igen. ”Smarta pengar” misstror det ekonomiska systemet. I skrivande stund står guldet i $1775 per ounce(31,1 gram). Igår och idag har det varit  rusning till guldinköp. Själv så ligger man kvar i de små guldpositioner man har.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s