Rykten på Twitter

Bloggen har blivit modern och skaffat @Twitter. Bloggarn(a) har bara blivit äldre. För de som vill ta del av det lilla flöde som produceras och några retweet kan ratta in @BrachyuraX.

På väg till och från jobbet brukar man(även kvinnor) läsa twitterflöden. Några stabila externa personer / entiteter att jacka på är @ZeroHedge och @Centrifugen. De som vill kan ju gå in och se vilka @BrachyuraX följer.

I dagens kaotiska situation på börserna världen är förvaltare(sitt still i båten) och analytiker(jag tror börsen går upp 15-20% Malmqvist) helt akterseglade. Från topp till botten kan det svänga 7-8 % på en enskild dag. Algo handel och den panikslagna menigheten bidrar kraftigt till detta. Menlösa presidenter(US will always be tripple A) står handfallna.

Första bekräftelsen på Twitters förträfflighet insåg man efter ett konto införskaffats. Den ovan nämnda @centrifugen twittrade redan vid 21 tiden förra fredagen om S&P nedgraderingen. Gammelmedia vågade inte skriva om det utan var tvungna att få allt bekräftat till 100%. Så när man läste om det på morgonen kändes det redan som oldnews.

Idag cirkulerar det en massa rykten om den franska banken SocGen. Enligt vissa är den kaputt, likt BAC var igår. Första bankchef som får sparken borde få en glass.

I skrivande stund är DJ ner -4,5 %. Blir nog en tung dag på börsen i morgon. Idag blev det lite trading i Bull OMX X4 och Bear OMX X4. Två förluster och en vinst. Totalt en mindre förlust. Försöker ha tighta stoploss. Svårt med intradagtrading i detta klimat när man inte har möjlighet att bevaka sina positioner. Blir till att köpa något lugnare instrument i morgon. Börsen lär inte tokstiga den närmsta tiden. Någon bulltrapp blir det väl?

När ska vi ha en ny folkomröstning om EMU? Någon som vill byta kronan mot euro? Reinfeldt själv tycker att vissa i europa och Usa lever över sina tillgångar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s