Blankningsförbudet spär på paniken

Veckan har varit turbulent på europas börser. Stockholm stängde upp i slutet av veckan. Blankningsförbudet i några europeiska länder tolkar jag som en panik handling. Vad jag kan läsa mig till har det inte lyckats förr att bromsa upp svängningarna på börserna, genom denna typ av åtgärd. Gissningsvis lär det bara spä på oron. Köparna uteblir i högre utsträckning och säljarna får finna sig i att sälja till allt lägre kurser.

Förbud skyddar inte mot att bolag och länder som missköter sig går i konkurs. Istället kanske det gör att de tack och lov går fortare mot sin hädanfärd. Inte olikt bostadsmaknaden, där bostadsbubblan har toppat.

Efter den stora utförsäljningen som har dragit ner belåningen till noll har ett arbete inletts med att balansera upp resterade del av portföljen. Har sålt 12,5 % av mitt innehav i Swedol. Bolaget är trots det övervägande störst i portföljen. Ska sälja mer i bolaget när tillfälle ges. Trots det stora tappet från toppkursen, blev det en exit på ca 55-60% i vinst på drygt två års innehav.

Guldpositionerna(BULL Guld X3 och Minilong Guld P) stängdes med gott resultat. Pågående handel i OMX har inte varit lika lyckad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s