Zenga Zenga People

Trots att Gaddafi(eller hur han nu stavar sitt namn) har förlorat stora delar av ”sitt” land är han inte infångad. De NATO och FN stödda rebellerna gör vad de kan för att fånga in honom.

Bloggaren Wiseman påminner att det är dags för FN att förlänga sin prenumeration på svensk truppnärvaro i Libyen. Militären är som vanligt entusiastisk. Rädda folket från slakt av en totalitär regim är ett argument som man inte kan hörhålla sig negativ till. Det som inte kommer fram är att det hela känns som Irak i repris.

Det finns ett annat folk som lider stor nöd, folket i Syrien. FN muttrar lite och EU vill lägga ett embargo mot oljeimport. Mer än så sker inte. Regimen i Syrien kan sälja sin olja till Kina. De köper och ställer inga frågor. Varför är inte NATO och FN, samt de svenska JAS planen i Syrien?

Ekonomiska intressen vill kontrollera och utnyttja Libyens olja, guld och tillgångar utomlands. En vidsynt bloggare har en video som mycket ingående tar upp temat. För inte så länge sedan var väst kompis med Gaddafi.

Båda ovanstående bloggare följer jag lite på lite avstånd. Blogginlägget huvudsakliga tema var att visa nedanstående video med ”DJ Gaddafi”. Libyen före detta ledare är minst sagt excentrisk. Det är väl det snällaste man kan säga. Massgravar och försvinnande upptäcks i dagarna.

Efter Gaddafieran kommer samhället att få byggas upp från grunden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s