In GOLD we trust Gardell must pay cash

Idag var det ett ordentligt nedställ på den svenska börsen. OMXSX30 gick ner med 4.79 % till 887. Stödet vid 900 är knäckt. Det vände fint förra veckan, men den långa trenden är ner. Dödskors ska man inte skoja bort. Själv läste man om det på andra bloggar men man är seg som sirap.

Crybaby Christer Gardell har fått i uppdrag att förvalta sina uppdragsgivares pengar. Han ska ha bättre koll på marknaden än vad han ger sken av i media. Bloggaren Cornucopia skrev mer i dag om Gardell. Väl värt att läsa.

I vanliga fall brukar man själv ”sitta still i båten” och följa med i avgrunden. Har haft möjlighet att öka på mina innehav tidigare år, framför allt i finanskrisen 2008-2009. Denna gång var jag fullinvesterad med belåning. ”Över investeringen” och belåningen är sedan ett tag avvecklad. Nu är likviditeten god och kassaflödena i investeringsverksamheten bra. Dags att ligga lågt med andra ord. Lejonparten är fortfarande i marknaden. Mycket är historiska innehav. När det bottnar om kanske 12-18 månader kommer jag att öka på några innehav. Har gjort en bevakningslista.

Under tiden kommer kassaflödet främst att hamna på banken och en liten portfölj av guldprodukter. Guld är ingen råvara utan är pengar. Guld har väckt ”ha begär” i människor i tusentals år. Dollarn kommer att bli en historisk parentes.

I dagarna duggar råden tätt. Köp och sälj, köp och sälj, åt höger och Penser. Varför inte köp idag och dö i morgon? Bloggaren Finansmamman som också är klart läsvärd verkar ha tappat orken. Banken Nordea avråder folk från att köpa aktier i dagsläget. Man ska inte ha mer investerat i aktier än vad man har råd att förlora, så är det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s