Håkan Juholt du är så kass!

Det gick inte lång tid innan media hittade en liten plump i Håkan Juholts protokoll. Ingen är felfri och många regler i svenska samhället är svåra att förstå sig på för vanligt folk. Håkan Juholt är inte vanligt folk. Han är partiledare för Sveriges största parti, Socialdemokraterna.

Juholt är medlem av den politiska adeln och som sådan tjänar miljoner i förvärvsinkomst. En ordförande i Socialdemokraterna ska visst tjäna ungefär lika mycket som en direktör i ett halvstort företag. Vad gör då denna Juholt för pengarna han tjänar? Ytterst är det medlemmarna som bestämmer om de är nöjda eller inte. Gissningsvis är de nu missnöjda. Juholten orkar inte driva partiets politik i debatt mot alliansen i TV. Juholt har felaktigt tillskansat sig mer pengar i bidrag än vad en vanlig arbetare har spart under sitt yrkesverksamma liv. Politiker står över den lag som gäller för vanligt folk. Kanske överlever Juholt på grund av den tröghet som finns inom socialdemokratiska partiet?

Nu är det inte första gången Håkan Juholt har slarvat. Inköp för 100 000 kr kunde han inte redovisa om man ska tro vad DN skriver. Enligt SVD var det trubbel 2003. År 2009 ska han ha fått påpekande om bidraget till lägenheten. Enligt Juholt själv så har han försökt göra rätt för sig.

Fokus har i stället hamnat på hans slarvande eller ska man säga fifflande? Själv är jag besviken. Trodde att det var slut med fifflandet och ljugandet inom socialdemokratin. Sverige behöver en stark och livskraftig opposition. Göran Persson fick fritt spelrum när Carl Bildt var frånvarande och sen katastrofen Bo Lundgren. Västerpartiets Jonas Sjöstedt verkar vettig men han är aktiv i ett allt för litet parti.

Bloggaren Cornucopia har som vanligt skrivit ett lysande inlägg där han sågar Juholten längs fotknölarna. Gräsrötterna är också besvikna. Hittade en missnöjd twittrare, @ultrabarsk som ventilerar det som många känner, varför ska just jag vara hederlig när politiker hela tiden fifflar och ljuger?

Kanske dax för en cover på Rävjunks låt Bohman, Bohman? Låt mig se, jag kan börja med texten…

Håkan Juholt du är så kass, spola ner dig på ditt utedass….

Annonser

3 comments on “Håkan Juholt du är så kass!

  1. Ping: Blir det någon pension? « Brachyura’s finans blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s