Dasslitteratur för rika oduglingar

Är trött efter gårdagens föreläsning av Cornucopia på Utrikespolitiska föreningen i Lund. Roat mig under kvällen med att läsa tidningen Affärsvärlden. Den kommer till oss prenumeranter på onsdagarna. Ibland har postmannen nog gått vilse, här ute på landet, för någon dag får man den på torsdagen.

Ikväll var det premiär för Affärsvärlden Platinum, ett glättat men tunnt magasin, ett typiskt dass-magasin. Gissa var någonstans i huset man läser innehållet?

Omslagsbruden, fru Palmstierna berättar om sitt intresse för jakt. Det finns ett antal olika Palmstiernor. Några har på egen hand lyckats väldigt bra, medan andra mer har glidit fram i livet med ärvda pengar och kontaktnät. Fru Palmstiernas far är ingen mindre än Ian Wachtmeister, grundaren av Ny Demokrati, vilket fångade mitt intresse.

Utöver reportaget med Fru Palmstierna var det mest spritreklam och reportage om jakt och fiskeresor. Målgruppen för tidningen är överbelånad högre medelklass som vill köpa sig ett flärdfullt liv. Den svenska adeln åker runt och jagar på sin egen mark. Tveksamt om de tycker det är prisvärt att lägga 50 000 kr per person för att fiska och bo i en trång stuga. En annan får nöja sig med att tjuvfiska i dammen.

Aktiemarknaden har som alla känner till kroknat en aning den senaste tiden. Det har gett ett uppsving av andra lite mer udda investeringar. Vin, klockor och exklusiva bilar lockar folk med pengar. Det fanns även ett par reportage som riktade in sig till denna grupp.

Det fanns däremot två intressanta reportage om det gröna guldet, skogen. Köpa skog i Lettland var temat och hur man ska öka avkastningen på svensk skog.

Är du sugen på att köpa sig en bössa och spraka loss i skogen lagom till älgjakten? Då ska du köpa dig ett vapen från VO Vapen. Gärna ett VO Falcon Edition.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s