Pappa G slår ett slag för demokratin

Den grekiska statsministern Pappa G alias G-Pap, slår ett slag för demokratin i Grekland. Marknaden, likt Carl Bildt blev något överraskad när folkomröstningen utlystes. Vissa kallar det för genialiskt, andra tycker att det är den enda vägen. Enda vägens ekonomiska politik brukar ofta gå åt skogen. Etablerade tyckare börjar offentligt vädra åsikten att det är slut för Grekland om de inte röstar ja.

Folkomröstningen kommer att hållas tidigast i januari. Det är minst två månader tills dess. Euron hinner att blir hårt sargad innan dess. Marknaden(den friska delen) har sedan länge skrivit av Grekland. Nu är fokus på Italien. Räntorna börjar stiga kraftigt och når snart en punkt där det är kört för Italien. De blir det nya Grekland. Bara modell större. Frankrike står på tur att göra default efter Italien. Kanske hinner Spanien emellan? Det har dock varit tyst ett tag om Spanien och Portugal. Lugnet före stormen.

Dessa länder har också några stora mysiga banker med mjuka och fluffiga balansräkningar.

Grekisk komedi på hög nivå med andra ord. Bloggarna Cornucopia och Stockman har också skrivit om detta. Under tiden ruvar Rumpan och Von Bunker på hämnd. Hur skall de piska grekerna till underkastelse? Evil empire strikes back?

I Sverige har vi andra problem. Rihanna blev sjuk och kunde inte sjunga, En inställd spelning är alltid en spelning. Publiken i både fallet med Grekland och Rihanna blev besvikna. Tumult bröt ut bland publik och marknad. Stockholmarna kan ta det lugnt. Rihanna lär enligt Aftonbladet sjunga i skrivande stund.

Norr om Stockholm är det lite värre. Sandvik skall sparka drygt 360 personer. Gen rep för tuffa tider som kommer? Faxander har fått fria tyglar att eliminera ”non performers”.

Undertecknad bloggare passade på att köpa lite derivat dagen till ära. Kanske är detta nacken på tjuren och denna bulltrap har fångat in de sista optimisterna? Beloppet är i vilket fall som helst litet sett till portföljen. Ursprunget är lite utdelningar från Kanada bolagen. Lätt fånget, lätt förgånget med andra ord.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s