Vem blir nästa (S)mupp att leda partiet?

Idag tog det slut. Ljugholt har dragit sin sista vals som socialdemokraternas ledare. Kvar står ett parti av förlorare. Först en Mona och nu en avgången holt. Blir extremt tuff för den svenska socialdemokratin att komma på fötter igen. Under har hänt förut. Titta på Apple. Steve Jobs vände ett bolag som var 90 dagar från konkurs. Fredrik Reinfeldt och den väldige Borgen vände ett sargat Moderatparti som företrädaren Bo Lundgren körde i botten med sin ofinansierade skattesänkar politik.

Vem ska ta över Socialdemokraterna? En öppen och viktig fråga i dagsläget. Hoppas det blir någon som är vettig och kan driva en kraftfull opposition samt är kapabel att leda landet om tillfälle ges. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg börjar nog sjunga på sista versen. De verkar lida av kronisk idé torka. Med en opposition ledd av Håkan Juholt eller för den delen Mona Sahlin har de inte behövt anstränga sig speciell mycket. Lågkonjunktur och eurokris har också underlättat. Jobbskattesänkningen är genial. Går inte att backa från den i nuläget. Vem kan ta bort en eller två tusenlappar från varje arbetande svensk utan att åka ut med fötterna före när det blir val igen?

Man kan tycka vad man vill om socialdemokraterna men vi behöver en levande och aktiv politik i landet. Nu är det lite av Ryssland över det hela. Borg(in) och Reinfeldt styr likt det ryska ledarskapet och har ett parlament fullt av tomtar och muppar som sitter och trycker på sina små knappar. Det tragiska för vår svenska demokrati är att en av dessa muppar fick bli ledare för landet största parti.

Varför fick han avgå? Finns en del intressanta teorier. Cornucopia gissar att det handlar om Håkan Juholts negativa hållning till EU och Euron. En blogg som länge följt Juholten är Dackefejden. Många roliga och insiktsfulla vinklingar finns att läsa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s