Inte vara med i momsen

I Sveriges tredje största stad ökar antalet ”företagare” som har gått ur ”momsen”. Även i rikets hufvudstad är antalet utträden ur ”momsen” märkbart i vissa branscher. Marginalen ökar för dessa ”företagare” och priset till slutkund är också lägre. En win-win? Kanske inte för tredje man som råkar ut för nackdelarna av detta ”företagande”.

Den handlingsförlamade ”tysken” som leder detta land ”känner väl av” läget just nu? Kanske kommer Socialdemokraterna att göra som den då yngre ”tysken” gjorde med hjälp av sin oklippte underhuggare, nämligen att lägga beslag på motpartens hjärtefrågor.

Socialdemokraterna blir kanske det nya ”företagarpartiet”. Medan Moderaterna förblir det nya arbetarpartiet för de som är hopplöst överbelånade?

Vem skall bli partiet för de som lever på bidrag, paradgrenen för de nuvarande Socialdemokraterna? Allt kan hända inom politiken.

Alla vill bo i Stockholm och belåna sig långt över sin förmåga att betala tillbaka. Desperationen når inga gränser när det gäller att få en möjlighet att bo centralt. Soprum som får slanga elström från trappuppgången är visst numera heta objekt. Finns visst inget som heter bostadsbubbla, allt kommer att gå upp, Upp, UPP!! Ett soprum lika utbränt som en reaktor i Ringhals är ett steg av många för de som vill bo sig rika. Kan föräldrarna bli rika på att bo så kan ju jag? Ingen bubbla så långt ögat når men vad vet jag? Är man från landet så begriper man ju inte storheten av att bo i ett centralt beläget soprum.

En annan världsfråga är hur stackars Håkan Juholt skall försörja sig? Ett tips är att han blir sambo, två bostäder är en dryg kostnad. I alla fall för de som inte får ordentligt med bidrag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s