Peyto 2011 Reserves

Hittade en intressant video med VD’n för det kanadensiska gasbolaget Peyto Exploration & Development Corp. Peyto har lyckats bra med att hitta nya reserver. Det som är mest intressant, är att de gör detta till en kostnad som är klart lägre än snittet för andra gasbolag. Det ger på sikt ett fint tillskott till aktieägarna. Varje investerad dollar bolaget lägger ner på att utöka sina reserver ger på sikt två tillbaka till aktieägarna.

Det låga gaspriset blir en utmaning under 2012 säger VD’n Darren Gee. Det utgör även möjligheter inflikar han.

Peyto känns som ett innehav att ha kvar i portföljen på långsikt. De senaste 10 åren har givit aktieägarna en riktigt bra avkastning. Själv har man varit aktieägare i Peyto sedan 2009. Aktiekursen har svängt kraftigt men har stundtals givit bra utdelning månadsvis, framförallt då bolaget var en trust. Nu är utdelningen ca 3,8 % på årsbasis.

Avkastning på eget kapital får jag till ca 15,5 % om man räknar med att snittet för Q4 blir som de tre första kvartalen. Eget kapital per aktie får jag till 6,56 CAD. För ett otränat öga kan det se dyrt ut men man skall ha i åtanke den performance man köper in sig i. Historiska vinster innebär inte garanterade framtida vinster. Ska man tjäna pengar får man chansa eller i alla fall göra kvalificerade gissningar. Min gissning är att Peyto kommer att fortsätta tugga på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s