Yo-yo Apple

Apples aktiekurs åker jojo. Upp 5 % ena dagen och ner 2-3% de flesta dagar. Gissar att aktien har toppat och gjort sitt för ett tag framöver. Q2 kommer att bli spännande. Hur många Iphone och Ipad har sålts? Hur går det för övriga produkter? Har fler gått över till Mac?

I teorin är en akties värde, summan av nuvärdesberäknade utdelningar. Problemet är att veta hur stora de kommer att bli i framtiden. Något man bara kan spekulera om. Spekulera gör många vilket gör att aktien går kraftigt upp och ner. Finns nu mycket kapital i omlopp efter alla initiativ från centralbanker. När det hettar till igen kommer de att söka sig till skuldväxlar nominerade i dollar vilket får till följd att börsen kommer att sjunka(rasa?).

Aktiespararna är en förening för de som är intresserade av aktier(hörs på namnet). Tidningen är den största förmånen och där kan man hitta intressanta artiklar och uppslag. Här är en intervju med aktielegenden László Szombatfalvy. Han har mycket intressant att berätta. Vikten ligger på svett och hårt arbete men att man inte ska överräkna på något. Ett citat ”En bra affär kan man oftast räkna ut i huvudet utan att behöva en räknesnurra.”.

Värt att tänka på. Framför allt om vi ska gå in i en ekonomi utan tillväxt. Eller rättare sagt att den kommer att slå runt ”nollan” likt Apple gör just nu. Då är det tänkt att man skall leva på flödena. Det låter sunt. Flöde för en aktiesparare är utdelningar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s