Sweco satsar på peak oil

I dagens nätutgåva av Dagens Industri, Di kan man läsa att konsultbolaget Sweco, gör en rekrytering av Gustav Krantz. Han var tidigare varit ordförande för ASPO Sverige och arbetat på Energimyndigheten.

Kul att Di skriver om detta men av vad man kan läsa i kommentarsfältet lär det bli ett jobb i motvind för Krantz. Tids nog lär sig företag och medborgare att fysikens lagar är starkare än teoretiska ekonomiska modeller om utbud och efterfrågan. Vi som är skolade i den ”moderna nationalekonomin” vet ju hur valsen går. Efterfrågan kommer att finnas men det blir värre med utbudet. Framför allt när priset i högre utsträckning inte är pengar.

Sweco är för övrigt ett fint bolag som jag har lite intressen i genom ett innehav i investmentbolaget Latour. Latour är majoritetsägt av den grevliga ätten Douglas och ordförande kommer från släkten Palmstierna. Idel adel med andra ord.

Den morgontidige Cornucopia? skrev ett inlägg om rekryteringen.

På grund av strul med WordPress fick inlägget vänta tills nu på kvällen att bli publicerat. Funderar på att gå över till Blogger men då tappar man historiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s