Uppskjuten Grexit

När över 80 % av rösterna är räknade i det grekiska nyvalet har ND med förmodat stöd av Pasok utropat sig till vinnare. Den fruktade Grexit, att Grekland skall lämna EMU skjuts således upp på obestämd tid. Ungefär som när Kronofogden ställer in en auktion. Det lär inträffa i framtiden. Frågan är när.

Alla vet att Grekland är under isen ekonomiskt. Räddningspaketet lär omförhandlas med mildare villkor. Turisterna sviker landet, en stor inkomstkällan sinar som följd av osäkerheten. Det är väl snart läge för grekerna att begära nya slantar för att vara med i EMU. Under tiden har vi Spanien, ett nytt Grekland i större skala. Stort budgetunderskott som måste finansieras till högre och högre räntor är en tickande bomb. De flesta länder som ingår i EMU är bankrutt, således löser man inga problem genom att låna av varandra. Summan blir liksom inte bättre.

Världens ekonomiska undergång kom inte i går. Den lär inte komma i morgon eller någon annan dag. Ekonomin går upp och ner samt att valutaunioner tenderas att upplösas med tiden, så kommer också att ske med EMU. Frågan är när?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s