Oansvarig bolåneartikel från SVD

SVD uppmanar unga i en artikel att göra ”bostadskarriär” genom att skuldsätta sig. Det är ingen risk alls för någon bostadsbubbla kan man läsa. ”Är man ny på bostadsmarknaden behöver man inte fundera på om man förlorar något på att ge sig in i den nu, säger Ingrid Eiken”. Något guldläge att köpa är det inte.

Fullständigt oansvarigt av SVD att publicera en sådan artikel. En ren beställningsartikel från Mäklarsamfundet. Undrar hur många som kommer att reagera? Cornucopia? har gjort det och sågar SVD.

Man får hoppas att dagens ungdomar är smarta och inte låter sig luras att spekulera bort sin ekonomi.

Tillägg: Flute och Musik@Centrifugen har också skrivit om detta. Helt klart så har mitt och många läsares förtroende för SVD försvagats. Nu får Neurath och Cervenka axla oket och öka tempot.

Bostadsbubblor

Annonser

One comment on “Oansvarig bolåneartikel från SVD

  1. Mitt förtroende för svensk journalistik är redan på bottennivåer, och såna här artiklar kommer inte få mig att ändra min åsikt.

    Tyvärr är många av dagens unga, speciellt i storstäderna, inte så smarta så de kommer tyvärr att luras av denna typ av artiklar. Det vet beställaren av artikeln, annars hade den aldrig publicerats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s