Intervju med Jim Rogers

Hittade en intressant intervju med Jim Rogers. Han är kontroversiell men jag lyssnar alltid extra noga på de som har byggt upp sin egen förmögenhet. De har alltid något värdefullt att förmedla även om de som så många andra talar i egen sak på ett eller annat sätt.

Vad säger då denna Jim? Han blev försenad till intervjun då han köpt lite guld på vägen. Små skrattandes så halar han upp några one ounce coins ur fickan. Raskt går samtalet vidare med vad som kanske händer om Euron faller. Det han gång på gång påpekar är att man inte skall lita på myndigheterna. De kommer att gå hårt åt pensionssystemet. Nu är Jim amerikan så mycket är ur en amerikansk synvinkel. Inget nytt för svenskar då AP fonderna och privat pensionssparande i Sverige tidigare har blivit brandskattat när landet var i kris. Kommer att hända igen i Sverige, liksom i Usa.

Nästa sak är brist på livsmedel. Märk väl att denna intervju var gjord innan torkan i Usa, Sovjet Ryssland och Italien.

Är man inom ”agriculture” i Usa och Australien så kommer man statistisk sett att begå självmord i högre utsträckning än övrig befolkning. Medelåldern är runt 60 på denna population så hur man än vrider och vänder på det kommer det att bli problem med matleveranserna framöver. Historiskt har det varit dålig lönsamhet i att odla. Många har tvingats att lägga ner. Ökad efterfrågan kommer inte att mötas av ökat utbud, priserna kommer att stiga markant enligt Jim.

Jim Rogers delar samma åsikt som Peter Schiff att Usa har passerat point of no return när det gäller dollarn. Dollarn kommer att kollapsa. Frågan är bara när. När intervjun gjordes var åsikten att euron fortfarande kunde räddas.

En intressant analogi, när grannen blir utan jobb är det recension. När man själv också blir av med jobbet är det depression. Den dag alla är utan arbete är det kollaps.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s