Lugnet före stormen

Vi börjar sakta gå mot mitten av september. Det känns som det råder ett förrädiskt lugn över marknaderna. Bolagens rapporter för Q2 var överlag ganska OK. Det höjs ett varnande finger för resten av året med reservation för stark krona och svag försäljning inom euro området.

Själv har jag gjort det en långsiktig aktieägare gör bäst, ligga lågt och utvärdera framtida köpmöjligheter och utvärdera vilka bolag som skall avvecklas ur portföljen. Fokus är på likviditeten och belåningsgraden i portföljen, mer om det i ett senare inlägg.

Problemen i euroområdet är kända, Grekland är defacto i konkurs men har inte slängt in handsken än. Musik@Centrifugen har länkat till en SR intervju med finansminister Anders Borg. Grekland kommer att lämna euron inom 6-12 månader är beskedet.

Bloggaren Flute skriver om problemen i Spanien och hur de börjar krypa in i Frankrike också. Vi kan således konstatera att de utlovade 100 Mdr € inte kommer att räcka på långa vägar. Det krävs tuffare tag men hittills har det inte hänt så mycket. I dagarna har EU börjat visa sitt rätta ansikte, en icke demokratisk överstatlig institution. Företag och banker är de stora vinnarna på den pågående förmögenhetsförflyttningen. ”Folket” i söder och även i norr får stå för fiolerna.

Inom riket börjar bostadbubblan så sakta att sjunka ihop. Värst är det i södra delarna av landet, framför allt Malmö och Lund. Bloggrannen Cornucopia? beskriver och länkar till andra intressanta bloggare där exempel på BLT, bolånetorskar visas som ett avskräckande exempel. Bostadskarriären slutar med ekonomisk katastrof och långt skuldslaveri till banken.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s