Moderaterna vill införa ny tvskatt

Alliansregeringen med Moderaterna vill införa en ny skatt som skall täcka public service. Förslaget är att alla som har en inkomst skall betala en procent av det de tjänar till public service(SVT,SR, UR m.m). För vanliga inkomsttagare är det en kraftig höjning! (se sidan 205 i förslaget).

Förslaget att avskaffa dagens modell med avgift på mottagare är bra men det behövs mer. En kraftigt ökad kostnad för hushållen är fel. Naturligtvis talar jag i egen sak.

Mitt förslag är att man istället lägger ner alla TV och radio kanaler förutom en av vardera sort som används för samhällsinformation. Frekvensutrymme som friställs hyrs ut till högstbjudande.

Radiotjänst läggs naturligtvis ner och överflödig personal inom public service blir entledigade. Staten tar kostnaden för TV1 och SR1 på sin ordinarie budget.

Läs vad Cornucopia? skriver om ämnet. Övriga: DN, SVD.

Annonser

2 comments on “Moderaterna vill införa ny tvskatt

  1. Håller helt med. Allt kommersiellt gångbart bör vara just kommersiellt. Även om jag gillar OS så är ändast referat av vikt. Anser med andra ord att man bara bör sända sammhällsinfo, nyheter och granskande reportage. Ev allmänbildande program. Sport och underhållning är kommersiellt och bör ej skattefinansieras.
    /Martin

  2. Efter missödet med ministrar som inte betalade tv-licens och fann sig vara tvungna att avgå, så fick man ordna om i leden från tidigare motståndare till anhängare. Katrineholmsbon sa säkert också ett och annat om intäkter i ”skatt”-kistan.
    Som man kan höra – vår gud är oss en väldig (enväldig) Borg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s