En spik till i Nokias kista

Det går inte bra för Nokia. De har för ett par veckor sedan lanserat sin Windows Phone baserade uppföljare. Det gjordes innan Apple presenterade sin egen uppföljare till iPhone, femman. Apples uppgradering var väl lite av en besvikelse då det inte blev någon ”wow” telefon men följer inarbetat mönster. Titta på alla iPod modeller som sålts genom åren. För varje lansering blir de lite bättre och mindre. Då och då får de en ny banbrytande design. Gissar att samma sker i framtiden för iPhone.

Nokias nya Lumia telefon

Nokia har lagt sitt liv i knät på Microsoft. På gott och ont. Vi har sett vad som kommer att finnas på de nya Lumia telefonen men pris och leveranstid fick vi inte besked om. Bloggaren Fundamentalanalysbloggen beskriver knipan Nokia sitter i. Försäljningen av smartphones eroderar.

Äger själv aktier i Apple men är fullt medveten om att inget varar för evigt. För ett år sedan sa jag att bolaget kommer att ticka på i 3-5 år till och nu så är väl min egen prognos 2-4 år. Sticker värderingen i väg på Apple eller något annat händer så gör man förhoppningsvis en exit i ordnade former.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s