November regn

Tiden flyger iväg. Snart kan man skriva av november. Dagarna blir kortare och kortare. Det tar emot att gå ut ur huset. Motion är dock bra. Tyvärr regnar det ofta.

Bloggen har legat lite på sparlåga. Det är inte säsong för aktier. Vi är i början av en lågkonjunktur. När det ser hopplöst ut brukar det vara ypperliga tillfällen att köpa billigt. Något vi med småländsk påbrå håller som en god egenskap. Snål kan man annars kallas.

För tillfället ligger jag bara med 92 % av kapitalet i aktier. Kanske kommer det en rejäl sättning på marknaderna längre fram eller inte. Portföljen är inte viktad likt något index men faller en, faller alla. Det fick man uppleva i raset 2008 – 2009. Sedan dess har portföljen tredubblat sig i värde. Delvis via injektion av kapital i form av utdelningar och insättningar på depåerna.

Aktier är en trevlig och stimulerande hobby. Det är lika kul nu som när man var liten. Det har tillkommit lite fler siffror men inte påverkat ens livsstil i övrigt.

Det gäller att blicka framåt. Håller på att uppdatera min lista med bolag som ligger på ”att köpa listan”. Där finns speciellt ett bolag som är mycket intressant. Mer om detta i ett senare inlägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s