Stark krona ger köpläge utomlands

Den svenska kronan är relativt stark. Jag har sedan 2009 investerat en del av portföljens tillgångar utomlands. Främst i Kanada och USA, vilket gör att man blir automatiskt exponerade mot CAD och USD. SEK mot CAD är på tre årslägsta. Allt under 6,50 för en CAD har jag sett som ett köpläge, när den står över 6,5 brukar jag bunkra utdelningarna i väntan på någon bra deal. I skrivande stund är CAD:en på 6,28. Köpläge med andra ord.

Småsparare avråds nästan alltid ifrån att investera utomlands. Det är visst väldigt riskfyllt att investera i andra länders valutor. Det råder nära nog konsensus bland experterna. I nästa andetag skall man investera i utländska fonder med höga avgifter. Inte sällan är experterna anställda av samma bolag(någon av storbankerna) som står bakom de dyra fonderna.

Jag gillar bolag som delar ut per kvartal, det ger ett jämnare kassaflöde samt att dessa bolag har en tendens att ha en jämn utdelning och inte få panik ett enskilt år då konjunkturen dyker.

Den svenska börsen tickar på och på sina håll känns det ganska fullvärderat. Rapporterna har duggat tätt och man har bara skummat igenom dem när de dykt upp. Det viktigaste har varit utdelningarna för 2012 och hur prognosen ser ut framöver.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s