Bolagsstämma Wihlborgs

Årets första bolagsstämma är avverkad. Den gick av stapeln i Wihlborgs regi. Lämpligt nog på Slagthuset i Malmö, som håller till i en av Wihlborg ägda fastigheter.

Wihlborgs är ett mycket välskött fastighetsbolag som styrs av VD Anders Jarl samt största ägare och tillika ordförande Erik Paulsson. Sedan nuvarande bolag separerades ut från Fabege och börsnoterades i maj 2005 har det gått uppåt i en stadig kurs. Vinsten kommer till 75 % från uthyrning och resten kommer från projektering, främst på Dockan området i Malmö hamn.

Stämman var välbesökt, gissningsvis minst 300 besökare. VD gav ett bra och uttömmande tal till aktieägarna. Erik Paulsson verkade trött, han sluddrade på orden och utstrålade inte den energi som han har haft tidigare år. Mot slutet fick vi höra att han opererat ryggen. Det kan få vem som helst att krokna. Trotjänaren Christer Johansson, tidigare CFO tackades av. Han mindes tillbaka då bolaget tjänade 35 Mkr på årsbasis och delade ut 10 öre per aktie. Idag är det motsvarande 4 kr per aktie som kommer in på kontot.

Efter stämman bjöds det på förtäring. Man undrar var de hittar alla recept på konstig mat. I år var det några skivor tjock skinka med bönor och inlagda frukter som man fick sleva upp ur en glasburk. Till det fick man vatten och en liten morotskaka. När man gick ut fick man årets present, ett kombinerat skohorn och pinne för att testa brandvarnare.

Jag har länge varit aktieägare i Wihlborgs men bara haft ett symboliskt innehav. Nu när jag inte kommer att lägga in mer pengar i IPS depån(vad jag vet just nu), tänker jag öka upp mer regelbundet i min vanliga aktieportfölj. Wihlborgs ligger bra till. Aktien har regelbundet fördubblat sig vart 6:e år även om det varit finanskris och nolltillväxt i landet. Lägg till att man får en kupong på 4% för besväret att vara med och äga bolaget så ser kalkylen ganska skaplig ut. Inga snabba klipp men metodiskt bygger man upp ett kapital.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s