Kling och Klang registrerar romer på sin fritid

Den skånska polisen har hamnat i blåsväder på grund av att två enskilda poliser har begått ett tjänstefel. De har haft som hobby att registrera romer. Levande såsom döda romer registrerades, även barn. Över 4000 stycken romer samlade Kling och Klang ihop tills DN gjorde sitt avslöjande.

Det kommer att låta så när polisen har blivit granskad. Som vi alla vet är det nästan omöjligt att få en polis fälld för tjänstefel eller brott. Vem kommer inte ihåg pensionären som blev bankad gul och blå av stadiga poliser för att han inte hörsammade uppmaningen från polismakten att skingra sig? Innan pensionären kommit till sans var han anmäld för våld mot tjänsteman.

Alla poliser är inte rasister men i Skånepolisen har man problem. För inte så länge sedan(2009) var det upplopp i Rosengård(händer då och då). Vid den tidpunkten kom det fram att ungdomarna kallades för ”Apadjävlar” och figurerade med kodord som ”Neger Niggerson” och ”Oskar Neger” i diverse internutredningar.

Nu är polisen på tapeten igen. En praktskandal. Skall bli intressant att se hur myndigheterna löser denna knipa. Det blir kanske en elegant ”svensk” lösning på det hela?

Dag ett av dramat så förnekade polisen allt för att sedan börja slingra sig. Det var inget etniskt register sa man. Hjälp till pågående utredning var det hela. En lång utredning vill polisen påvisa. Gissningsvis väldigt lång då ett antal av posterna i databasen är individer födda på 1800 talet och döda sedan länge.

Följer dramat med spänning. Svenskt hyckleri på hög nivå. Intressant om andra register dyker upp. Sverige har en lång historia av att registrera sin befolkning.

Annonser

2 comments on “Kling och Klang registrerar romer på sin fritid

  1. Jag vill minnas en yngling som underlät att följa order under reclaim i Malmö… 2001? Är han registrerad någonstans tror du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s