Fler register hos Kling och Klang

Dagens nyheter fortsatte idag med sitt avslöjande om registreringen av Romer. Det finns vad vi vet nu tre register med romer. Antalet romer, levande såsom döda som är registrerade närmar sig nu 5 000 st. Min gissning från igår att det skulle finnas fler register visade sig stämma. Tyvärr får man säga. Polisledningen svettas då de inte vet om DN kommer med något nytt avslöjande.

Polisens moraliska kompass förefaller helt förstörd. Polisen skall upprätthålla lagen och inte bryta den. Det är självklart att polisen behöver IT stöd för att lösa sin uppgift. Det skall ske enligt vad lagen förespråkar. Att registrera 5 000 romer för en släktfejd är nonsens. Det är knappast tung organiserad brottslighet.

Moralpanik är det kanske? FRA lagen skapade en hel del debatt. Var det moralpanik? Har Edward Snowden, hjälten som avslöjade NSAs metoder orsakat moralpanik? Grundproblemet är detsamma. Registrerar man valfri minoritet är det bara för en totalitär regim att utnyttja.

Vad bör då göras? Sparka hela polisledningen för Skåne och de anställda som har varit inblandade. Polisen måste granskas hårdare så att de följer lagen. Staten ska betala skadestånd och ge en ursäkt till de drabbade.

Viktigast av allt, Polisen skall fortfarande jaga kriminella romer, svenskar, invandrare ja vem som helst som begår brott enligt de metoder som lagen föreskriver. Ingen hänsyn skall tas till etnicitet. Ett brott är ett brott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s