Bloggare går på pumpen i Vardia

Idag kroknade det norska försäkringsbolaget Vardia. Något tumult uppstod då han kamrat revisorn gick igenom böckerna och upptäckte att det fattades 100 tals miljoner kr i någon bokföringsmässig detalj.

”Ärendet är komplext och bolaget har erhållit motstridiga råd”, skriver Vardia i måndagens bokslutrapport enligt vad man kan läsa i SVD. Om inte bolaget kan hålla reda på sina finanser kan det lätt uppstå en förtroendekris. Med facit i hand gick aktien ner knappt 55 % på en dag. En rätt rejäl avhyvling!

Dags att plocka ner skylten?

Vardia är ett nystartat försäkringsbolag som växt kraftigt och nyligen gick in på norska börsen. Svenska investmentbolaget Latour  var en av de tidigare investerarna. Tittar man på ägarlistan toppar Avanza och Nordnet med runt 15 % av aktierna. SEB finns med på ett hörn. Gissningsvis ligger en del av Latours aktier där. Latour kör en del av sina kortsiktiga investeringar via Karpalunds Ångbryggeri.

Ett antal bloggare har under längre tid skrivit positiva artiklar om bolaget och gått in stort själva. De populära ekonomibloggarna har många läsare och min gissning är att det bland publiken finns en och annan som förlorat en månadslön eller rent av en årslön.

Tråkigt men sådant händer! Det man satsar på aktier kan man förlora. De som inte är medvetna om detta bör ta sig en funderare. Snart kanske hela marknaden sätter sig rejält, då står man själv där och skriker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s