Tecknar Tobii

I går tecknade jag mig för en liten post i Tobii. Hur mycket kan jag förlora? Allt! Aktier är en risk det skall man inte glömma bort.

Det svenska bolaget Tobii, sysslar med ögonstyrning av datorer m.m. Bolaget har tre verksamheter varav Tobii tech går med stora förluster. Tobii Dynavox säljer kommunikationshjälpmedel för personer som har svårt att tala. Personer som sitter i rullstol och bara kan använda ögonen är ett exempel. Här gränsar bolaget in i medteck området med dess värderingar. Tobii Pro säljer lösningar för att studera hur människor interagerar med sin omvärld. Största användningsområdet är att hjälpa bolag att kränga reklam på websidor. Ständigt denna reklam…

Försäljningen har stadigt pekat uppåt med hygglig vinst för Dynavox och Pro. Sammantaget gör bolaget förlust.

Långsiktiga ägare i bolaget är Investor och grundarna.

Jag brukar vanligtvis inte köpa i nyemissioner i bolag som skall bli noterade. Framför allt inte som bolaget går med förlust. Detta är ett intressant bolag med lite olika möjligheter. Kommer det ut fler innovationer som går att sälja, kan man kanske att räkna hem kursen.

Jag spekulerar lite i att marknaden kommer att värdera upp teknikdelen högre än idag. Det kan rent av bli ett uppköp. Någon penningstinn amerikan som halkat efter(läs Microsoft) kanske köper bolaget?

Avanza och Finansmamman har skrivit om bolaget.

Min känsla är att de varit försiktiga med priset och tilldelningen. En lyckad IPO bogar för senare möjligheter att ta in nytt kapital.

Annonser

3 comments on “Tecknar Tobii

  1. Frågan är bara om det blir någon tilldelning för oss småsparare. När Dustin noterades fick varje småsparare endast 100 aktier…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s