Slut på semestern och pendling stundar

I dessa daga är det återvändar dagar för många som har ett arbete att återvända till efter en förhoppningsvis skön semester. Sitter i skrivande stund och plitar ner några rader när tåget sakta för en till och från dagens gärning.

De ständigt högre bostadpriserna får folk att flytta längre och längre ifrån arbetstillfällena. Orter där det finns kollektivtrafik eller möjliggör bra förbindelser med bil stiger även de i paritet med storstäderna. Ungefär som ringar på vattnet. I Skåne kan man fortfarande finna bostäder för runt två miljoner eller mindre och ändå pendla in till storstädernas centrum. Cornucopia har skrivit en artikel om det.

För en skånsk pendlare är det Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn som är de stora pendlardestinationerna. Språk och kulturklyftor till trots finns intressanta möjligheter att kombinera lantliv i Skånes innland med karriär i utlandet. Kvaliteten på kollektivtrafiken(punktligheten) är avgörande samt turtätheten. I Skåne räknar man oftast avstånd men i Stockholm är det tid som är måttstocken.

Stundtals går det att arbeta på tåg med enklare sysslor, vilket underlättar vardagen. Sedan en tid tillbaka bjuds det på gratis Wifi. Kvaliteten har tidigare varit ganska varierande men förhoppningsvis blir det bättre framöver.

Annonser

One comment on “Slut på semestern och pendling stundar

  1. Med dagens relativt bra 3G/4G till relativt låga priser har jag slutat krångla med wifi när jag åker tåg i Skåne. På X2000 kan det vara bra ibland, men eftersom de också kör på 34G har täckningen en tendens att försvinna på telefonen och i vagnen ungefär samtidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s