Ökar upp IPS:en med fler KMI

Aktiviteten i IPS portföljen är låg. Detta beror främst på två anledningar. Den första är att avdragsmöjligheten för att pensionsspara är stängd från och med nästa år. I år kan man göra en instättning på 1800 kr. Det andra skälet är att portföljen är fullinvestead och nya investeringar bara sker när det flutit in nya medel i form av utdelningar.

Apri till juni är högsässong för utdelningar medan det sker små spridda skurar resten av året. Amerikanska och kanadensiska bolag delar ofta ut en gång per kvartal. Vissa gör det t.o.m en gång per månad. Fler periodiska utdelningar ger ett mer regelbundet kassaflöde för investeringar. Risken att köpa ”dyrt” minskar om man köper aktier regelbundet. Å andra sidan lär man inte göra några klipp heller. Lite lagom svenskt med andra ord.

Dagen till ära utökades innehavet i Kinder Morgan Inc(NYSE: KMI). KMI har i skrivande stunde en utdelning som ligger på runt 6 %. Bolaget har historiskt sett nästan alltid prickat in sin egen prognos för året. De närmsta åren säger de att utdelningarna skall öka med runda tal 10 % per år. Bakom denna prognos ligger fler förvärv med lånade pengar. Mr Kinder spelar högt men ofta är det han som vinner. KMI är en intressant aktie som förenar högutdelning med tillväxt inom en bransch som är ganska förutsägbar. En joker är den del som utvinner olja i Texas. Just nu är det inget guldläge precis men markandens ”oro” gör att man kan köpa in sig i bolaget till ett bra pris. Därmed inte sagt att det kan bli ännu billigare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s