Ofrivillig kund hos Swedbank

Idag skulle vara den stora dagen då man bytte bank. Ofrivilligt byte eftersom den lokala sparbanken blev uppköpt av den stora banken Swedbank. Intressant att sparbanker kan köpas och säljas. Jag trodde att de var sina egna, att det fanns liv i sparbanksrörelsen men tiderna ändras.

System migrationen skulle gå smärtfritt. Det skulle inte vara några problem att logga in på måndag morgon. I en folder gjord av döda träd lovades vi stackars kunder guld och gröna skogar.

Komplexiteten när det gäller slå samman två banksystem är stor. Har man inte alla hönsen hemma blir det problem. Jag har Sparbanken Öresunds införande av ett nytt banksystem i färskt minne. Då gick det inte att logga in på en vecka. När man väl kunde betala sina räkningar körde de transaktionerna tre gånger.

Hur har det gått idag? Första problemet är att man inte FÅR logga in. Jag saknar avtal med Swedbank att använda deras internetbank! Ingenstans står det att man behöver detta avtal. Gissningsvis är jag inte den enda som är drabbad.

Vi får se hur länge jag stannar kvar som kund?!

Misslyckad inloggning på Swedbank

Misslyckad inloggning på Swedbank efter flytt från Sparbanken Öresund

Annonser

2 kommentarer på “Ofrivillig kund hos Swedbank

  1. Sopigt.

    Har precis drabbats av ett rejält sopigt e-handelsföretag som klantat sig med mina varor och tänkte att – som den rättshaverist man ändå är 😉 – gå in på rejta och varna andra.

    När jag går in på rejta.se möts jag av en popup som säger att de nu köpts upp av eniro och att allt ska ”fungera som vanligt”. Sidan länkar vidare till eniros huvudsida och där händer..ingenting, förutom att jag i blaffiga annonser från bluff & båg-organisationen Röda Korset uppmanas att skänka ännu mer pengar i tillägg till de som tvångsmässigt ges till RK via min skattsedel.

    Inget om var rejta nu befinner sig i eniros cyberrymd. Verkar vara ett bolag helt utan koll. Glad att man inte är aktieägare. Nu åker även preffen upp på min no-buy lista.

  2. Jag har hört om alla turer kring Finn/Öresund/Swedbanks IT-system. Kan inget annat än rekommendera SEB som jag aldrig haft några problem med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s