Sprucken bubbla i Fingerprint?

Fingerprint är ett riktigt förhoppningsbolag där mycket ligger intecknat i framtiden. Man får hoppas att många av dem som varit med ett tag och sitter på stora vinster har säkrat en del.

Min uppfattning är att värderingen är en bubbla och att den sprack igår. Cornucopia har skrivit om bubblor och tittar man på grafen över Fingerprints aktiekurs kan man se vissa likheter. När en aktie går ner 41,5 % på en dag är det något fel i prissättningen. Likviditeten i aktien är det inget fel på, då bolaget stod för mer än en tredjedel av det omsatta värdet. Bolaget är ett blanknings case som Snåljåpen skriver om. 

Fingerprint Cards är inget bolag jag följer. Det passar inte mina investeringskriterier där utdelning är en av de viktigaste. Förr eller senare följs vinst och aktiekurs åt i ett noterat bolag. Anser man ett bolag vara undervärderat är det ett köp. Till ljuspunkterna i bolaget är att marknaden för biometri är starkt växande och Ola Rollen från Hexagon är en av de större ägarna.

Annonser

One comment on “Sprucken bubbla i Fingerprint?

  1. Jag har sålt vad jag hade i fingerprint och tjänade en rejäl slant. Men den aktien kommer nog att fortsätta att åka upp och ner. Det är för många som tjänar pengar på den aktien och för många som tror att dom ska tjäna pengar på den aktien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s