Lundaluppen är tillbaka

Det har nog inte undgått någon i aktieblogg världen att oraklet från Lund, Lundaluppen har gjort comeback med sin blogg. Mycket välkommet må jag säga! Följde med stort intresse bloggen under de år den var aktiv.

Det som jag personligen tyckte var mest intressant var hur han resonerade bakom de olika investeringsbesluten han gjorde samt redovisade portföljen i detalj med värde, utdelningar och fördelning. Något som verkar bli lite på mode idag bland junior bloggarna. Det är en stor skillnad på att ha några tiotusentals kronor i aktier och drömma om miljonerna jämför med att faktiskt placera miljoner. När man har miljoner kan varje investeringsbeslut kosta mer än vad en vanlig svensk med ett bra jobb tjänar på ett år. Det är något att tänka på. Därav tror jag att Lundaluppen skyndar långsamt och fokuset har mer varit på att bevara och sakta öka förmögenheten än att chansa allt på några små bolag

800px-stortorget_lund_080508

Anton Holmqvist a.k.a Soasta CC BY-SA 3.0

 

I Luppens portfölj skymtar ett block med icke redovisade olikvida aktier. I kommentarsfältet har det frågats vad det är. Min gissning(som vanligt…) är att horder av bloggläsare skulle köra sönder kursen i något av dessa småbolag. Vardia och Bonheur var två bolag som bloggläsare av Lundaluppen och andra hög profilbloggar köpte. Vissa gjorde bra egna analyser, andra tryckte direkt på köpknappen. I vilket fall så blev det få vinnare i slutändan. Resonemang runt dåliga beslut och vilka konsekvenser de får och om man eventuellt har lärt sig något av dem är nog så viktiga. Där tillförde Lundaluppen en hel del.

Lundaluppen kommer inte att redovisa värde och utdelningar framöver, vilket kommer att saknas. Gissningsvis minskar det ”bördan” i att ha en blogg och sporrar inte jantarna i kommentarsfältet. Jantelagen är stark i landet Sverige.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s