Årsbokslut 2013

God fortsättning!

Börsåret 2013 var ett av de bättre. Avkastningen i portföljen blev 15,2 % efter betald skatt enligt min egen hemsnickrade formel. Långt under de svenska indexen.

Portföljen är inte ”svensk” utan äger bolag noterade på 6 st olika marknadsplatser och innehåller i skrivande stund 42 bolag. Största bolag i portföljen är Hennes & Mauritz samt Novo Nordisk med en viktning på 13 respektive 10 %. Belåningsgraden ligger runt 10% vilket klarar av ett kraftigt fall på börsen när det nu inträffar. Direktavkastningen före skatt är 4,1%.  Gissningsvis bör summan av utdelningarna öka under 2014.

Inför 2014

Det är lätt att göra allt för stora planer inför ett nytt år. Man får komma ihåg att i takt med att portföljen blir större minskar handlingsutrymmet.

Detta får bli fokus under 2014:

Fortsätta att regelbundet investera i portföljen.

Köpa några fler innehav, siktar på runt 50 innehav totalt.

Bygga likviditet ifall det blir en sättning på börsen.

Skriva några fler korta analyser av de bolag jag tittar på.

2 kommentarer på “Årsbokslut 2013

  1. God fortsättning!

    En spontan fråga: Kommer du att lösa belåningen med den likviditet du planerar att bygga under 2014, för att sedan ta nytt lån om det skulle komma en sättning? Detta måste väl löna sig, eftersom jag antar att lånet ändå är av betydande storlek?

    • Jag kommer att dra ner på belåningen och öka andelen likvida medel(konto). Belåningen är så stor att det skulle ta runt två år att lösa.

Lämna en kommentar